Ízőrzők

Ízőrzők

Június 28-29-én falunkban forgatott a Duna Televízió kedvelt gasztromagazinja, az Ízőrzők stábja, Róka Ildikó szerkesztő-riporter és Móczár István rendező, operatőr.

 Az ismeretterjesztő sorozat, melynek 149. részét forgatták most Nekézsenyben, a helyi ízek, gasztronómiai különlegességek mellett az adott települést is bemutatja, sorra véve értékeit, látnivalóit, nagy figyelmet szentelve a hagyományőrzésnek, biztatva a műsor nézőit a személyes látogatásra.

A gasztronómiai barangolás során a műsor az elmúlt években hazánk számos települését felkereste régi- új ízek, hagyományok után kutatva. Megfordulva az ország szinte minden szegletében, már több százra rúg az elkészített ételek száma, melyek receptjei már könyv alakban is elérhetőek a Duna Könyvklub jóvoltából.

Falunkban a főzés mellett többek között forgattak a Szeleczky Zita Emlékházban éppúgy, mint a Hagyományok Házában, megörökítették nemcsak a Hosanna Együttes énekét, hanem a Pávakör dalait és a Citerazenekar játékát is.

A műsor nálunk forgatott része valószínű év végén kerül adásba, nagyon várjuk!

Bővebb információk:

https://www.facebook.com/Izorzok

http://dunakiado.hu/hu/konyvek/tag-sorozat/izorzok-szakacskonyvsorozat.html

Ízelítőül néhány fénykép a Hagyományok Házában való forgatásról, a műsor készítőiről, kiknek köszönjük a lehetőséget,az  odafigyelést, a kedvességet.

További értékmentő munkájukhoz sok sikert kívánunk.

BLnéZs