Volt egyszer egy Óvoda…

Volt egyszer egy Óvoda…

 

 

Volt egyszer egy Óvoda…

Július hónapban a szokásos nyári szünet van a Nekézsenyi a Napraforgó Óvodában  4. és 22. között.

A hirdetőtábla szerint nyitás július 25-én, hétfőn lesz.

Ez a szünet azonban más, mint az előző években megszokottak, amikor tudtuk, hogy a zárva tartás hetei alatt kifestik, ahol szükséges  felújítják és a legalaposabban kitakarítják  a kisgyermekek birodalmát. Ezen a nyáron utoljára hallatszott gyermekzsivaj az épületből, melyet több évtizednyi „szolgálat” után ezekben a hetekben lebontanak.

Az épület állaga annyira leromlott az utóbbi években, hogy veszélyessé vált, így az Önkormányzat a lebontás és új óvoda építése mellett döntött, melyre pályázatot nyújtott be. 

Az épületet napok alatt kiürítették és az óvodai bútorokat, eszközöket átköltöztették a Hagyományok Háza, vagyis a valamikori Általános iskola épületegyüttesének régi szárnyába.

Itt a 19 óvodás gyermeknek lesz egy csoportszobája, az intézmény munkatársainak egy iroda – és melegítőkonyha helyiség jut.  Az öltöző a folyosón kap helyet, a gyerekek az iskolai mosdókat használják majd, ebédelni pedig a közeli Idősek Otthonába járnak át az óvó –és dajka nénik kíséretében.

Az új óvodaépület a régi helyén a tervek szerint jövő őszre elkészül.

Jelenleg az utolsó simítások folynak az óvodai oktatásnak helyet adó helyiségekben, a bontási munkálatok pedig gyors ütemben haladnak.

Íme, a képek a kiürített épületről, a megkezdett bontásról és az ideiglenesen kialakított óvoda helyiségekről, nem kis nosztalgia kíséretében…

Az óvodával kapcsolatos fejleményekről folyamatos tájékoztatást adunk.

 BLnéZs

A kiürített régi óvoda

Az átköltöztetett óvoda

Fotók az óvoda bontásáról