A Digitális szakadék csökkentése program Nekézsenyben is

A Digitális szakadék csökkentése program Nekézsenyben is

A GINOP 6.1.2-15 Digitális szakadék csökkentése projekt célja a lakosság digitális kompetenciájának növelése, ezáltal képzett munkaerőt biztosítani a gazdaság számára, növelve a gazdaság versenyképességét, egyben bővítve a foglalkoztatottak létszámát.

 A digitális kompetencia fejlesztése hozzájárul a foglalkoztathatóság javításához, ösztönzi a társadalmi felzárkózást segítő további felnőttkori tanulást, javítja a hozzáférést az informatikai eszközök használatát igénylő technológiai környezetben megnyíló álláslehetőségekhez.

A maximum 15 fős csoportokban zajló 35 órás képzések helyszíne vagy   a jelentkezők lakhelyén, vagy annak közelében lesz, jelen esetben Nekézsenyben, 2017 tavaszán.

A képzés célja az informatikai ismeretek bővítése, főleg az alacsony iskolai végzettségű, digitális készségekkel nem rendelkező, munkavállalási korú személyek számára. Az ingyenes számítástechnika tanfolyamokon azonban bárki részt vehet, aki megfelel a feltételeknek, nem kizáró ok a magasabb iskolai végzettség.

A  teljesen ingyenes képzési programban programban részt vehetnek:

  • 45 évesnél idősebb lakosság – 65 éves korig
  • legfeljebb általános iskolai végzettséggel rendelkezők
  • szakiskolai végzettséggel rendelkezők
  • közfoglalkoztatottak,

különös tekintettel:

az előző 6 hónapban rendszeresen fizetett alkalmazásban nem állókra; az

alacsony iskolai végzettséggel rendelkezőkre; akik nem szereztek   középfokú végzettséget és nincs szakképzettségük; 50 éven felüli személyek;  megváltozott munkaképességűek;GYES-ről, GYED-ről, GYET-ről, ápolási díjról visszatérők;pályakezdő, illetve 25 év alatti fiatalok;egy vagy több eltartottal egyedül élő felnőttek.

A képzésben nem vehetnek részt, akik hallgatói jogviszonyban állnak, vagy részt vesznek egyéb digitális kompetenciafejlesztő képzésben.

A képzési program tartalma:

-Digitális ismeretek: pc-k, tabletek, okostelefonok segítségével internet (levelezés, böngészés) használata:

-Információ gyűjtése, felhasználása és tárolása;

-Digitális tartalmak létrehozása; stb.

A tanfolyam végén a résztvevők Tanúsítványt kapnak.

 

A projektben kettő, 35-35 órás képzésben lehet részt venni, amelyeknek témája az informatikai eszközök megismerése és magabiztos, önálló használata. Ennek megfelelő nevet is kaptak a képzések:

-első lépések a digitális világba – IKER 1

-önállóan használom az informatikai eszközömet – IKER 2.

A képzés megvalósítására előre meghatározott intenzitással, heti 3 vagy 5 napban kerülhet sor. A hallgatók tablet segítségével tanulnak, melyet a képzés végén megkapnak.

Az Önkormányzat támogatja és szívesen ad helyet a képzésnek, segíti a képző szervezet tevékenységét.

Bővebb információ és jelentkezés: Nekézseny Községi Önkormányzat, Uj-Tózsa Csabáné polgármester, 2017. március  4-ig.