Látogatók Ónodról

Látogatók Ónodról

„Az Ónodi Idősek Klubja és a református gyülekezet tagjai nevében hálásan köszönjük, hogy itt lehettünk, ámulattal csodáltuk a sok szépséget. Gyönyörű az egész település!”- írták a Hagyományok Háza vendégkönyvébe azok a kedves látogatók, akiket október 9-én fogadtunk falunkban. A közel 50 fős csoport megtekintette valamennyi nevezetességünket, a Szeleczky Zita Emlékháztól a református templomon át, a Hagyományok Házáig, majd Szeleczky Zita síremlékéig.

A Hagyományok Házában legújabb gyűjteményeinket:a Bányász kiállítást és a Mesterségek asztala sorozatunk keretében a Hímző,varró „díszítőművészek” és Magyar Barna szabómester emlékasztalát is bemutathattuk.

A vendégek fogadásánál, kalauzolásánál ott voltunk valamennyien, akik szívügyünknek tekintjük látnivalóink, értékeink bemutatását mindenkinek, aki kíváncsi településünkre: Lukácsné Éva, Tóthné Erzsike, Magyar Laci bácsi és Rigó Miklós. Köszönet illeti a már összeszokott, elhivatott csapatot nemcsak értékmegőrző és értékteremtő tevékenységéért, hanem kultúránk közvetítésért is, hiszen sok esetben időt és fáradtságot nem kímélve állnak – sok esetben a hétvégén- a látogatók rendelkezésére. Köszönet érte.

A látogatásról szóljanak a képek.                                                                                                    

Bánfalviné Zsóka