Az Itthon vagy! Nekézsenyben

Az Itthon vagy! Nekézsenyben

Két napos forgatásra érkezett térségünkbe az M1 közszolgálati csatorna Itthon vagy!  című ismeretterjesztő magazinműsorának stábja, Puss Máté szerkesztő, Kiss Aurél operatőr és Kriskó Gergely hangtechnikus. A 2015 márciusában indult műsorról az alábbiakat olvashatjuk:

„ Magyarországról határon innen és túl. Sok olyan helyszínnel, ami az útikönyvekből sem marad ki, de számos olyan információval, ami lehet, hogy igen.
Mesélő városok, mesélő képek – helyenként onnan, ahol csak a madár jár.
A sorozat szerkezete, tematikája mint egy modern, informatív útikalauzé. Infografikák közbeiktatásával úgy mutatunk be helyeket, programokat, szabadidős aktivitásokat, hogy mindenki megtalálhassa a neki legmegfelelőbbet.”

A műsor sok epizódjából, ízelítőül Észak-Magyarországról: Bükk, Északi várak, Abauj-Zemplén, Aggtelek-Bükki borvidék, Miskolc, Hollókő stb., de jártak már hazánk számos vidékén és településén.

Az Élmények Völgye munkacímmel forgatott film szűkebb pátriánk néhány településének értékeit, látnivalóit mutatja be, köztük falunkét is.

Október 29-én a stáb járt Upponyban, Dédestapolcsányban- Dr. Kiss Miklós cserép-és keménycserép gyűjtemény-, a Lázbérci tónál és Nekézsenyben. Másnap a Platthy-kastélyt keresték fel Bánhorvátiban, megismerkedtek Jókai Mór tardonai emlékezetével – Emlékház, Emléktúra-, de egy kis gasztronómiai bemutatóra is sor került.

Nekézsenyben a Szeleczky Zita Emlékházban, a Balogh Béni Közösségi Házban és a Hagyományok Házában készültek riportok és felvételek kiállításainkról, gyűjteményeinkről, mindazon értékekről, melyeket falunkban oly gondosan őrzünk, gyarapítunk és mutatunk meg az irántunk érdeklődőknek.

A műsor várhatóan november végén, december elején kerül adásba, az M1, a Duna és a Duna World csatornákon, több idősávban, később pedig a www.mediaklikk.hu, valamint a  https://nava.hu/ weboldalakon visszakereshető lesz.

Örülünk, hogy itt jártak nálunk, várjuk a műsort, mely bizonyára sok helyre elviszi majd jóhírünket országszerte és a nagyvilágban.

 

 Képek, szöveg:  BLnéZs