A Babolygó ajándéka a Napraforgónak

A Babolygó ajándéka a Napraforgónak

Milyen is az a Babolygó Óvoda?

„Te milyennek képzeled? Lapos? Gömbölyű? Rengeteg erdő? Üveghegy? Kacsalábon forgó palota? Rókalyuk? Óperenciás tenger? Kidőlt-bedőlt vityilló? Fészek? Sebes patak? Takaros házacska? Szerintünk egy jó hely játékra, találkozásra, növekedésre, tapasztalásra. Mi már most szeretjük. És ti?”- kérdezik honlapjukon a XII. kerületben található Magánóvoda megálmodói és vezetői honlapjukon.

Ők ketten,, Anga Györgyi és Simor Diána látogattak el gyermekeikkel együtt december 18-án, kedden a Nekézsenyi Napraforgó Óvodába, hogy elhozzák óvodájuk pedagógusainak és az ottani óvodásoknak és   szüleiknek üdvözletét és ajándékait a nekézsenyi óvodásoknak.

Az ajándékok minden nekézsenyi gyermeknek külön- külön névre szólóan megcímzett, szépen becsomagolt dobozban érkeztek és értékes játékokat, szép könyveket rejtettek. Köszönet érte!

A nagylelkű és önzetlen adomány megható példája annak, hogy egyrészt nagyon jó adni és örömet szerezni másoknak, másrészt fontos ezt az élményt minél előbb megismertetni a gyermekekkel.

Végül, de nem utolsósorban köszönjük Anga Györgyinek, hogy nekézsenyi gyökereit tovább élteti ilyen nemes gesztusokkal is és támogatja szülőfaluját.

Bemutatkozásakor így ír:

„A Bükk lábánál fekvő kis faluban nőttem fel, festői környezetben. A természet szeretetét Nagyapám ültette belém erdei túráink során. Nekem az erdőjárás, a rengeteg játék volt az óvodám, ezekből az emlékekből, sokat merítek ma is.”

Anga Györgyinek, munkatársainak és a Babolygó Óvodának további jó munkát, szakmai sikereket kívánunk.

Ezzel a nagylelkű adománnyal tovább nőtt azoknak a szintén nekézsenyi gyökerű magánszemélyeknek, szervezeteknek a száma, akik évek óta rendszeresen támogatják az intézményt.

Köszönet illeti Nagy Györgynét pénzbeli adományaiért, az Együtt Nekézsenyért Egyesületet tevékeny támogatásáért, s mindazon szülőket,s másokat, akik szívügyüknek érzik, hogy segítsék az intézmény munkáját.

A gyermekek öröméről beszéljenek a képek.

Ajánljuk még: 

Kép:Ignécziné Medve Anett és BLnéZs

Szöveg: BLnéZs