Az otthon melegéért- a téli rezsicsökkentésről

Az otthon melegéért- a téli rezsicsökkentésről

A Magyar Közlöny 2018. évi 186. számában (2018. november 27.) volt olvasható a Kormány 1602/2018. (XI. 27.) határozata a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri támogatásáról, melyben a téli rezsicsökkentés kiterjesztése érdekében elrendelte az előzetes igénybejelentéssel érintett háztartások számára természetbeni támogatás biztosítása céljából háztartásonként 12 000 forint összegű költségvetési támogatást nyújtását.

A Kormányhatározat alapján, akinek nem volt beszerelve a vezetékes gáz és nem tudta igénybe venni a gázszolgáltató által jóváírt 12.000.- Ft-ot, az külön igénylés benyújtásával jogosult  tűzifa támogatásra.

A lakosok által beadott kérelemben lehetőség volt választani a tűzifa,- gázpalack,- szén,- fabrikettben történő ellátás igénylésére.

A Nekézsenyi Önkormányzat a határozat 4. pontja alapján, környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve, valamint az igazságos elosztás érdekében döntött úgy, hogy a tűzifa helyett fabrikettben osztja ki a támogatást, melyet az igénylők már meg is kaptak.

Valamennyi, időben beérkezett lakossági kérelem pozitív elbírálásban részesült.

A gázpalackkal történő ellátás most van folyamatban,s így a hónap végére minden egyes kérelem teljesítésre kerül. 

Fontos tudnivalóra emlékeztetjük a vezetékes gázellátást használókat, miszerint részükre a szolgáltató által már jóváírásra került a 12.000.-Ft-os támogatás.

A fabrikettről, erről a korszerű, környezet,- felhasználó,- minőség,- kémény – s nem utolsósorban pénztárcabarát megoldásról érdemes elolvasni a gyártó, a Nyírségi Bioenergia Kft. csatolt termék tanúsítványát és tájékoztatóját.

BLnéZs