Kötve-fűzve – az Év Könyve Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2019

Kötve-fűzve – az Év Könyve Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2019

Versenyben az Üdvözlet Nekézsenyből

 

Nincs másik olyan nagy hagyományú kulturális rendezvény az országban, mint az Ünnepi Könyvhét, hiszen idén júniusban már a 90. szabadtéri könyves találkozót rendezik országszerte. Most mindenki Miskolcra figyel majd, hiszen a jubileumi évben itt lesz az országos megnyitó – abban a városban, ahol az Ünnepi Könyvhét gondolata megfogalmazódott- így kezdődik a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár cikke az idei könyvhétről.

   Bővebb információ itt: https://www.rfmlib.hu/hu/content/90-unnepi-konyvhet-orszagos-megnyito-miskolcon

   A Könyvhét alkalmából hirdette meg a könyvtár a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kiadók által megjelentetett, vagy a megyében működő grafikai stúdiókban készült, 2017–2018-ban megjelent könyvek nemes vetélkedését.

   A felhívás részleteit itt olvashatják: https://www.rfmlib.hu/hu/content/kotve-fuzve-konyvek-versenye-konyvhet-alkalmabol

   Most először – és ezután minden páratlan évben – várták a megyei kiadók (cégek, intézmények, önkormányzatok, magánszemélyek), vagy a nyomdai előkészítésben részt vett stúdiók jelentkezését az igényes grafikai-nyomdai kivitelezésű könyvekkel (az előző két év, tehát most 2017–18. termésével), amelyek díjazása, széles nyilvánosság előtti megjelenítése mindenképp elismerés, remélhetőleg inspiráció és talán segítség is folytatáshoz.

   A szakértő zsűri a kivitelezés alapján dönt majd – és ugyanezt kérik az olvasóktól, látogatóktól, hogy a grafikai-nyomdai munka alapján válasszanak közönségdíjast. A pályázó könyveket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár I. emeletén lehet megnézni, és ott lehet szavazni is június 8-ig. A szavazók között kisorsolnak egy ugyancsak szép könyvet.

    

   Önkormányzatunk az utóbbi években több könyvet is kiadott falunkról. Egyik kiadvány szebb, mint a másik és a sor az idén is folytatódik.

   Erre a versenyre az 2017-ben megjelentetett, s az év végi ünnepségünkön bemutatott

ÜDVÖZLET NEKÉZSENYBŐL

Hegyek, völgyek között a Bükki Hegyháton című képes albumot nevezte be Szövegét írta és szerkesztette Bánfalvi Lászlóné-, melyben bemutattuk féltve őrzött tárgyi- és szellemi örökségünket.

Kiadja: Nekézseny Község Önkormányzata

Felelős kiadó: Uj-Tózsa Csabáné polgármester

A szép kivitelű kiadvány grafikusa és művészeti szerkesztője Tellinger András.

A kötet a Tipo-Top Kft. Nyomdaüzemében, Miskolcon készült, felelős vezető Solymosi Róbert.

Ezúton is köszönet szép munkájukért.

Íme, a sokak által jól ismert borító Kós Erik fotójával:

   Úgy vélem, az eredménytől függetlenül, büszkék lehetünk arra, hogy ott lehetünk a versenyen kiadványunkkal, melyben felhívhattuk a figyelmet falunk értékeire.

   Ha pedig olvasóink közül bárki Miskolcon jár, kérjük, ne kerülje el a Megyei Könyvtárat és szavazzon könyvünkre.

Köszönjük.  

A verseny eredményéről hírtadunk.         

Olvasásra ajánljuk: https://www.rfmlib.hu/hu/content/ev-konyverol-dontson-olvaso

                                                                                                             

 Bánfalvi Lászlóné

A könyv a Megyei Könyvtár vitrinjében. Köszönjük a fotót Hideg Ágnesnek.
A könyv a Megyei Könyvtár vitrinjében. Köszönjük a fotót Hideg Ágnesnek.