Visszaszámlálás 7. – Utolsóként a start előtt-

Visszaszámlálás 7. – Utolsóként a start előtt-

Mikor megyek én a templomba esküdni…

Már csak néhány nap és szombaton, a Hagyományőrző Napon felcsendül az ének, táncba kezdenek  az asszonyok és férfiak, megszólalnak a citerák és elkezdődik a Tüzet viszek… lakodalmi játék.

Beérik a közel egy évig tartó hosszas tervező, szervező, előkészítő munka gyümölcse, értelmet nyernek a hónapokon át tartó próbák Bevésődtek a dalok, a mozdulatok, a tánclépések.

Az előadásra a most épített színpadon kerül majd sor, melynek a betonalapja már elkészült. Az idei Start Közmunkaprogram ad lehetőséget arra, hogy helyi szakemberek bevonásával állandó, fedett színpada legyen a Balogh Béni Közösségi Háznak, így már nem lesz szükség arra, hogy minden nagyrendezvény alkalmával mobil színpadot kelljen felállítani.

Ezzel egy olyan közösségi térkomplexum alakul ki az intézményben, mely bármilyen típusú programnak megfelelő helyszíne lehet jövőben.

A képek augusztus 26-án, az előadás hetének egyik utolsó próbadélutánján készültek, ahol látszik, hogy a nekézsenyi Pávakör és Citerazenekar tagjai láthatóan jó hangulatban, a várakozás izgalmával készülnek a faluba látogatókkal, a vendégekkel való találkozásra.

Ne feledjék, találkozunk szombaton délután Nekézsenyben!

Bánfalvi Lászlóné