Nálunk járt az Irodalombarát Nyugdíjas Klub

Nálunk járt az Irodalombarát Nyugdíjas Klub

Október 9-én, szerdán délelőtt látogatást tett falunkban az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtár Irodalombarát Nyugdíjas Klubja, mely az Árpád vezér úti Fiókkönyvtárban működik. Számomra különösen nagy öröm volt a jövetelük, hiszen magam is bábáskodtam a klub megalakulásánál, mintegy negyedszázaddal ezelőtt.

Tagjai hűséges olvasói, látogatói a könyvtárnak, rendszeres összejöveteleikkel részesei a könyvtári életnek. Vezetőjük a kezdetektől Császár Éva könyvtáros, aki gazdag, tartalmas programokat szervez számukra.

Ilyen volt ez a nekézsenyi látogatás is, melynek során a falu látnivalóival és nevezetességeivel ismerkedtek meg: Szeleczky Zita síremléke, a Szeleczky Zita Emlékház, a Balogh Béni Közösségi Ház, a Hagyományok Háza és a református templom.

Mindannyian szívesen fogadtuk a vendégeket, köszönet a segítségért: Nekézseny Községi Önkormányzat, Lukács Józsefné, Pamlényi Artúrné, Tóth Jánosné, Ottenberger Balázs és Rigó Miklós.

A program során sok fénykép készült, ezeket később honlapunk Képtárába feltöltjük.

Most ízelítőül néhány fotó, melyek talán megmutatják, hogy a látogatók jól érezték magukat Nekézsenyben. Köszönjük a képeket Császár Évának és Icsó Barbarának.

 Bánfalvi Lászlóné