Fontos tudnivalók Nekézsenyieknek!

Fontos tudnivalók Nekézsenyieknek!

Tisztelt Nekézsenyi lakosok !

A koronavírus terjedésének megelőzése céljából hozott kormányzati és ahhoz kapcsolódó hatósági intézkedésekre, a veszélyhelyzetre tekintettel az alábbi, eddig meghozott döntésekről tájékoztatom Önöket. Legveszélyeztettek az idős korosztályúak!

EGÉSZSÉGÜGY

Háziorvos

Kérjük a pácienseket, az, rendelőket csak a legszükségesebb esetekben keressék fel! A rendszeresen szedett gyógyszerek digitális receptjeit a háziorvosok elektronikusan elküldik a gyógyszertárak rendszerébe, amelyek ezt követően bármelyik gyógyszertárban kiválthatóak a beteg TÁJ száma ismeretében az átvevő személyi igazolványának bemutatásával.

Védőnő

A rendelőt csak a kötelező védőoltások beadása érdekében, a védőnővel való előzetes telefonos egyeztetést követően keressék fel!

Amennyiben mégis meg kell jelenniük a rendelésen, saját egészségük érdekében a váró helyett az épületen kívül, szabad levegőn, egymástól minimum 1 méter távolságban várakozzanak!

SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATATÁS

A szociális étkezés keretében az ebédet az épület előtt várakozva (egymástól minimum 1 méter távolságot betartva), minden munkanap 12 óra és 13 óra között lehet átvenni. A házi segítségnyújtás, a kihordásos étkeztetés változatlanul működik.

Kérjük, azon időseket, akik nem ellátottak, de segítségre szorulnak és közeli hozzátartozójuk a távolban lakik, (gyógyszer felíratása, bevásárlás), azok is nyugodtan keressék a kollégákat. Indokolt igény esetén, segítséget nyújtunk. (48/439-501)

ÓVODA

Március 16-tól az Óvoda zárva tart. Az óvodavezetővel történt egyeztetést követően lehetőség van felügyelet igénybevételére azon szülőknek, akiknek a foglalkoztatása a veszélyhelyzettel összefüggésben elengedhetetlen és gyermekük felügyeletét egyéb módon nem tudják megoldani. (Telefon: 06/30-376-1030)

KONYHA

A vendég és szociálisétkeztetés, ételhordóban 12 órától 13 óráig átvehető a konyhán, az épületbe viszont belépni itt sem lehet! Várakozni az udvaron, egymástól 1 méter távolságra lehetséges.

Önkormányzat

Zárva tart! Kérjük, továbbá elsődlegesen elektronikusan, e-mailben és telefonon intézzék ügyeiket!

Email: onkorm.nekezsenv@qmail.com Telefon: 48/439-501.

KÖZÖSSÉGI TEREK, RENDEZVÉNYEK

A fertőzések megelőzése érdekében a könyvtár, a konditerem, zárva tartanak, valamint sportpályán való tartózkodás is betiltásra kerül. A következő időszak összes önkormányzati rendezvénye, programja törlésre kerül.

Végül, de nem utolsó sorban, kérjük, hogy lakókörnyezetében mindenki legyen figyelmes és a segítségre szorulóknak, a fertőzésnek leginkább kitett személyeknek – az IDŐSKORÚAKNAK-fokozott körültekintés mellett nyújtson segítséget.

Minimalizálni kell most a személyes kapcsolatokat, ezért kérek mindenkit, hogy aki teheti

MARADJON OTTHON!!!!

Fontos tennivalók, aktuális fejlemények, információk:

www.koronavirus.gov.hu

VIGYÁZZANAK SENKIT NE ENGEDJETEK BE!

Itt az új időseket felültető példa, telefonálnak egy ismeretlen számról, hogy kb. 15 perc múlva járnak arra szociális munkásként és vírus tesztet lehet csináltatni velük.!!!! Kérek mindenkit, adják tovább az egyedül élő időseknek, hogy se őket, se mást ne engedjenek be, értesítsék a gyerekeiket, vagy eleve a telefonba ne mondják be, hogy egyedül vannak.

Uj-Tózsa Csabáné sk.

Nekézseny Község polgármestere