Egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés területi esélykülönbségének csökkentése Sáta Községben

Egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés területi esélykülönbségének csökkentése Sáta Községben

 

  • kedvezményezett neve: Sáta Község Önkormányzata
  • projekt címe: Egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés területi esélykülönbségének csökkentése Sáta Községben
  • támogatás összege: 59 511 021 Ft
  • támogatás mértéke: 100%
  • projekt tartalmának bemutatása:

A térségre jellemző a rossz szociális helyzet, a szegénység, a magas munkanélküliség, melyek egészségromboló hatása bizonyított. Az egészségügyi ellátás infrastrukturális fejlesztése meghatározó jelentőséggel bír a hátrányos helyzetű térségek lakossága egészségi állapotának javításában és a hozzáférés területi egyenlőtlenségeinek mérséklésében.

Sáta Község Önkormányzata jelen projekttel a településen lévő, rossz állapotú, illetve hiányos vagy elavult eszközökkel működő, önkormányzati tulajdonú rendelő/tanácsadó épület fejlesztését valósította meg egy háziorvosi praxis és egy védőnői szolgálat javítása érdekében azért, hogy Sáta község minden lakosa számára hozzáférhetővé váljanak a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi intézmény szolgáltatásai. A háziorvosi praxis a pályázat beadásakor még betöltetlen volt, viszont a projekt által betöltésre került.

Jelen egészségügyi infrastrukturális fejlesztés a lakosság egészségben eltöltött életéveinek növekedését, a megelőzést, a korai felismerést, a korai fejlesztést, az egészséges fejlődést, az életminőség javítását, a munkaképesség mielőbbi visszaállítását, valamint a szolgáltatások költség-hatékonyságának és minőségének javítását segítette elő.

A beruházásnak köszönhetően nem csupán az épület újult meg – kívül és belül egyaránt -, a beszerzett új, a működési engedélyekben és az OEP finanszírozási szerződésben foglalt háziorvosi és védőnői tevékenységek végzéséhez szükséges, a minőségi definitív ellátás biztosításához elengedhetetlen műszer, gép, informatikai és egyéb eszközöknek, bútoroknak köszönhetően az egészségügyi ellátás stabilabbá, biztonságosabbá vált.

  • projekt fizikai befejezésének dátuma: 12.31.
  • projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-BO1-2016-00015

Sajtóközlemény letöltése – Egészségügyi alapellátás fejlesztődött Sáta településen – 2019/12/19