Óvoda, óvoda, ki a csoda jár oda?

Óvoda, óvoda, ki a csoda jár oda?

Gyermeknap előtt…

Óvoda, óvoda, ki a csoda jár oda?

Most éppen a hosszú kényszerszünet után jelenleg 11 kisgyermek jár a május 25-től  újra megnyitott nekézsenyi Napraforgó Óvodába, ahol a veszélyhelyzet előtti megszokott munkarend szerint folyik a munka.

A szülők dönthetnek úgy is, hogy még nem viszik közösségbe a  gyermeküket. Ebben az esetben egy kérelem benyújtása után, gyermekük vezetői engedéllyel továbbra is otthon maradhat.

A szülők tájékoztatást kaptak a betartandó higiéniai szabályokról, a kézfertőtlenítő használatáról, az intézmény dolgozói pedig az előírt szabályok betartásával, biztonságban várják és fogadják a gyermekeket.

Ignécziné Medve Anett óvodavezetővel váltva néhány szót, felidézzük, hogy március  17 –től rendelte el a település polgármester asszonya az intézmény működésésének korlátozását, eleget téve a koronavírus okozta veszélyhelyzet által előírt jogszabályi kötelezettségeknek. Ettől a naptól az óvoda ügyeletet tartott, várva  azoknak a dolgozó szülőknek a gyerekeit, akik nem tudták megoldani gyermekük otthoni elhelyezését.

Nagytakarítást és teljes fertőtlenítést végeztek az intézményben, valamint belső  átrendezési  és szakmai feladataikat végezték.  Miután a szülők továbbra is igényelhették gyermekük számára az ebédet, annak a kiszállításában, az ehhez kapcsolódó feladatokban az óvodai dolgozók is részt vettek.

Az óvónők az internetes szülői csoportba rendszeresen, (online digitális formában) ütemtervnek megfelelően küldték a feladatokat, verseket, meséket, dalos játékokat az óvodás gyermekek számára és ezúton is  köszönik a szülők közreműködő segítségét az otthoni foglalkozások megvalósításában.

Az ügyeletes nyitva tartás ideje alatt először egy, majd két gyermek vette igénybe az óvodai gyermekfelügyeletet. Jól érezték magukat, de nagyon várták már, hogy újra jöjjenek a többiek is. Most a gyerekek örülnek, hogy újra együtt lehetnek, sokuknak már nagyon hiányzott  a közös játék, a barátok.

Sajnos a megszokott és várt ünnepségek a járványhelyzet miatt elmaradtak, nem lehetett Anyák napi ünnepség és szűk körben tervezik a vidám Gyermeknapi programot is.

Reméljük, az időjárás is kedvez majd a szabadtéri foglalkozásoknak, hiszen  az óvodai játszótér várja a gyerekeket.

Az új óvoda pedig közben gyors ütemben épül…

Tájékoztató az óvodai nyitással kapcsolatosan:  http://www.nekezsenykozseg.hu/2020/05/26/tajekoztato-az-ovodai-nyitassal-kapcsolatosan/?fbclid=IwAR0jFa7jP3iNFQwivH4FrHUeROOASFzOdU4nbGtSirfchBzDIDSjZecxKSY

Kép, szöveg:Bánfalvi Lászlóné