Öröm és bánat…  Új bemutatók a Hagyományok Házában és egy fájó emlék

Öröm és bánat… Új bemutatók a Hagyományok Házában és egy fájó emlék

Öröm és bánat…

Új bemutatók a Hagyományok Házában és egy fájó emlék

Egy valamikori falusi lakóház klasszikus elrendezését –pitvar, tisztaszoba, lakószoba-mutatja be az új bemutató a  Hagyományok Háza Néprajzi termében, amit Rigó Miklós gyűjteménykezelő alakított ki. Két választófal beépítésével, a néprajzi anyag átrendezésével láthatóvá vált, hogy milyen volt egy család otthona a régmúltban. A munka még nem fejeződött be, újabb elemek beillesztésére kerül sor a jövőben.

Azt tartja a mondás, hogy öröm és bánat kéz a kézben járnak.

Amikor a mai bejegyzésben örömmel adunk hírt a Hagyományok Háza új kiállításáról, egyúttal bánattal a szívünkben búcsúzunk el kedves falubelinktől, a nemrég elhunyt Molnár Istvántól.

A Hagyományok Háza 2015. évi megnyitásától kezdve évek óta tevékeny társa volt gyermekkori jó barátjának, Rigó Miklósnak, s még néhány hete is ő volt a segítségére a Néprajzi terem átrendezésében.

Az ő munkája a Hagyományok Háza felirata, neki és kedves feleségének, Marikának köszönhetjük függönyeink, textil kiegészítőink jó részét, részt vállalt a 2019. évi Hagyományőrző napon bemutatott „Tüzet viszek…”lakodalmi játékban és mindig számíthattunk a segítségére.

Munkáját Uj-Tózsa Csabáné polgármester asszony a 2019. évi „Helyi önkormányzatok napja” rendezvényen köszönte meg.

Nyugodjon békében, hiányozni fog. Részvétünk a családnak.

Bánfalvi Lászlóné