Gyermekeink jövőjéért

Gyermekeink jövőjéért

Egy település életében aligha van jelentősebb esemény egy oktatási intézmény alapkövének letételénél, hiszen a jövő alapjait rakják le mindazok, akiknek ez a kiváltság megadatik.

Így gondolták mindazon helybeliek és a távolabbról érkezők, akik március 23-án, pénteken délután jelen voltak a Nekézsenyi Napraforgó Óvoda új épületének alapkő letételi ünnepségén, mely az „érintettek”, az óvodások kis műsorával kezdődött.

Hosszú volt az út, mely idáig vezetett, s hamarosan valóra válik egy álom, melynek megvalósulásáért oly sokan, sokat dolgoztak- fogalmazott köszöntőjében Uj-Tózsa Csabáné polgármester asszony.  Miután bizonyossá vált, hogy az életveszélyessé vált régi óvodaépület felújításának túl magas lenne a költsége, mintegy két évvel ezelőtt előtérbe került egy új óvoda építésének terve.  Az Önkormányzat elkezdte az előkészületeket, felméréseket végeztek, tervek készültek, majd a pályázatírás időszaka következett.

A benyújtott pályázat sikeres volt és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program  / A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével tárgyú felhívás /keretében 72.039.135.- Ft támogatást nyert.

A beruházás egy 25 fő kisgyermeket befogadó, 321,28 m2-es alapterületű, napkollektoros óvoda létrejöttét segíti elő. A befejezés tervezett határideje: 2018. szeptember 30.

A polgármester asszony köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a projekt megvalósulását, valamint kiemelte a szülők és az óvoda dolgozóinak türelmét és segítőkészségét.

Az ünnepségen jelen lévő Riz Gábor országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, hogy a beruházás amellett, hogy komoly hiányosságot pótol majd, elősegítheti a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérését és fokozhatja a település népességmegtartó erejét is.

Balogh Kitti, az Együtt Nekézsenyért Egyesület elnöke az egyesület további támogatásáról biztosította az óvodát, majd könyvekből, készségfejlesztő eszközökből álló ajándékcsomagot adott át az intézménynek.

Az alapkőbe kerülő időkapszulába többek között az új óvodaépület látványterve, a régi óvodaépület fényképei, az óvodások rajzai kerültek.

Bízunk benne, hogy találkozunk ősszel, az új óvodaépület avatásának ünnepségén!

BLnéZs