Hunnia gyermekei – nekézsenyi gyerekek a táborban

Hunnia gyermekei – nekézsenyi gyerekek a táborban

A HUNNIA GYERMEKEI IJÁSZ ÉS HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET  az idei évben is megszervezte az immár  országos szinten is ismert, színvonalas, sokrétű foglalkozásokkal bíró nyári táborát ezen a héten, július 8-tól-14-ig az Ózdi Strand Campingben.

Az Egyesület tevékenységével lehetőséget  kíván biztosítani azoknak a fiataloknak, családoknak, akik szeretnék megismerni múltunkat, őseink kultúráját, életmódját,harcmodorát, tevékenységüket.

Honlapjukon így írnak magukról:

„…A mindennapi életünkben különböző területeken dolgozunk vagy tanulunk, de szabadidőnkben, egészséges fanatizmussal próbáljuk megőrizni őseink múltját, hagyományait, néprajzát. (Huszárkodás, néptánc, íjászat, népi művészetek, stb.) Elsődleges célunk, hogy nyári táborozással megismertessük az érdeklődőket az általunk és oktatóink által művelt ágazatokkal, technikákkal. Szervezőink tapasztalt táboroztatókból állnak, többen az arlói Suvadás táborban tevékenykedtek évekig, rendezőként, valamint oktatóként… Táborunkat 6-tól 99 éves korig ajánljuk, szívesen látunk családokat, baráti köröket, gyerekcsoportokat. Törekszünk maximális élményt és szórakozást nyújtani, ennek érdekében különböző vetélkedőket szervezünk a hét folyamán, a hét végén pedig díjat sorsolunk a legjobbak között…”

Nekézsenyből 7 gyerek élvezhette a táborozást, egy szülő is elkísérhette őket.  Résztvételüket szponzorok tették lehetővé, hiszen a táborozás díjának kétharmadát a település képviselői, az Együtt Nekézsenyért Egyesület és Restás Tibor vállalkozó biztosította.

A gyerekek jó tanulmányi eredményükkel, közösségi munkájukkal érdemelték ki a résztvételt, amellett, hogy a támogatók célja a családok támogatása  volt.

Biztosak vagyunk benne, hogy a nekézsenyi gyerekek is jól érezték magukat a táborban, melyről az Ózdi Városi Televízió tudósítását mellékeljük:

http://www.ovtv.eu/index.php/20-hirek/4412-hagyomanyorzes-5

BLnéZs

 Olvasásra ajánljuk még:

https://hunniagyermekei.hu/

https://www.facebook.com/hunniagyermekei/

https://www.youtube.com/watch?v=2_0gZRSiLgU&feature=youtu.be