Nekézsenyben szólt a nóta

Nekézsenyben szólt a nóta

Igazi ünnep volt Nekézsenyben augusztus 25-én a déli óráktól, egészen másnap hajnalig. Csodálatos időben, jobbnál-jobb programok várták nemcsak a falu apraját-nagyját, hanem a közeli településekről és az ország távolabbi vidékeiről érkezőket is.

Uj-Tózsa Csabáné polgármester asszony köszöntőjéből idézünk:

„ Harmadik alkalommal rendezzük meg az idén immár hagyományosan augusztus végén vidám mulatságunkat.  

Tavaly ilyenkor Szent Pál apostol mondását idéztem, nevezetesen:”Ne azt keressétek, ami széthúz és megoszt benneteket, hanem azt, ami összeköt”.

Ez a mondás az idén még aktuálisabb, mint valaha, hiszen ezen a Nyári Dalünnepen, mint ahogy a címe is mutatja – Nekézsenyből szól a nóta – a zene szeretete összeköt sokunkat, akik az ország különböző pontjain élünk.

Érkeztek hozzánk vendégek a közeli Gömörből éppúgy, mint a Matyóföldről, vagy a Budai Hegyvidékről, elhozva sajátos kultúrájukat, zenei világukat.

Változatos a zenei műfaji skála is, amit hallunk ma: magyar nóta, operett, népdal és néptánc, táncdal.

Büszke vagyok arra, hogy a programok gazdag sorát mi nekézsenyiek is gazdagítjuk, kezdve óvodásainktól, éneklő dalosainkig, gyűjteményeink bemutatásáig.

Kiegészítő programjaink is változatosak, a valamikori ipari múlt bemutatásától, egészen az alkotó kézművességig terjednek.

Bízom benne, hogy kedves vendégeink jó hírünket viszik haza és máskor is ellátogatnak hozzánk, magukkal hozva barátaikat, rokonaikat, ide hozzánk a Bükki Hegyhátra.

Szóljon ez a nap békességről, vidámságról, barátságról, emlékezzünk majd vissza rá úgy, hogy tényleg ez volt a falu egyik legjobb napja…”

És, hogy ez így is lett, arról beszéljenek a képek.

A rendezvény a TOP-5.3.1-16-BO1-2017-00029 számú „ A helyi idenditás és kohézió erősítése Sáta ás Nekézseny településeken”pályázat keretében valósulhatott meg.

A képeket Bánfalvi László készítette.

BLnéZs

Képgaléria I.