Boldog Karácsonyt kívánunk!

Boldog Karácsonyt kívánunk!

Szeretettel köszöntjük kedves Látogatóinkat megújult honlapunkon. Ezzel az apró ajándékkal és egy kedves elbeszéléssel kívánunk Mindenkinek nagyon boldog, szeretetben gazdag, békés karácsonyt!

Egy magányos férfi utazott le egy vidéki kisvárosba. Barátai hívták, hogy ne töltse egyedül a szentestét. Az utolsó vonattal érkezett. Már erősen szürkült, alig járt valaki az utcákon. Az egyik kirakat előtt észrevett egy kopott ruhás kisfiút. Nagy, vágyódó szemei egy kis betlehemre szegeződtek. A férfi megszólította: „Ezt szeretnéd megvenni?” A fiú bólintott, de nem vette le szemeit a kirakatról. „Nem is lehet drága” – folytatta a férfi. A kisfiú kihúzta kezét a zsebéből, egy tíz krajcáros csillogott benne. „Ezt az előbb találtam, de ezért nem adnak semmit.” A férfi elkérte a pénzt, s a fény felé tartotta. „Hallod-e, ez nem közönséges pénz, bizonyára az angyalok ejthették el.”

A gyerek csodálkozva nézett a férfira. „Gyere, menjünk be az üzletbe” – és szeretettel megfogta a hideg kis kezét. Bent már senki sem volt, csak az idős kereskedő. Udvarias mosollyal szólt: „Éppen zárni készülök.” A férfi hunyorított a szemével: „Akkor a legjobbkor jöttünk. Kis barátom egy rendkívüli pénzt talált. Talán az angyalok ejthették el. Azt veheti rajta, amit csak akar.” Ezzel ismét ráhunyorított a kereskedőre, és az mindent értett. Kezébe vette, és vizsgálgatni kezdte a pénzt. Aztán sugárzó arccal ezt mondta: „Micsoda szerencse, te aztán jó fiú lehetsz. Válaszd ki hát, amit szeretnél.”

A gyerek először a kereskedőre, azután az ismeretlen férfira nézett. Mindkettő tekintetéből biztatást olvasott ki. Erre rámutatott a kirakatban csillogó betlehemre: „Ezt szeretném.” A kereskedő szépen becsomagolta, szaloncukrot is adott hozzá. És a gyermek boldogan hagyta el a boltot.

Az ismeretlen férfi ekkor elővette a pénztárcáját, s fizetni akart. „Szó sincs róla, uram, szólt a kereskedő. Ma este nekem is karácsonyom van. Az a Jézus, akit ma ünnepelünk, figyelmeztetett bennünket: Amit egynek tesztek a legkisebbek közül, azt nekem teszitek.” (Mt 25,40)

A két férfi egymás szemébe nézett, Legyen áldott karácsonya – kívánták egymásnak, majd kezet fogtak, és mindketten valami csodálatos érzéssel a szívükben folytatták útjukat.

 

Nekézsenyi ünnepköszöntő - letter_version