Könyvismertető a Miskolci Keresztény Szemlében

Könyvismertető a Miskolci Keresztény Szemlében

CímlapA Miskolci Keresztény Szemle legutóbbi számában jelent meg a tavalyi református egyházi ünnepünk alkalmából megjelent „És emlékezzél meg az egész útról…”A Nekézsenyi Református Egyházközség és templom története az évfordulók tükrében című könyv ismertetője.

A kiadvány a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége miskolci csoportjának ökumenikus kulturális folyóirata, mely immár 12 éve jelenik meg, az Eszmék és Értékek Alapítvány támogatásával. Alapítója, szerkesztője Gróf Lajos.

 A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége egyesületi formában működő keresztény, civil társadalmi szervezet, mely 1989-ben alakult. Célja, mintegy mérceként felmutatni a társadalomban a keresztény értékeket, kulturális és nemzeti hagyományainkat. Feladatának tekinti, hogy keresztény megoldási lehetőségeket kínáljon mindenki számára az élet minden területén, hiszen a kereszténység és a magyarság mindig is a legszorosabb egységet alkotta történelmünk során és alkotja ma is. Az 1990-es évek végétől sorra megalakultak a Szövetség helyi csoportjai, így a miskolci is, mely markánsan jelen van Miskolc társadalmi és kulturális életében. Elnöke Alakszainé dr. Oláh Annamária.

A folyóirat negyedévente megjelenő számai, közel 100 oldalon –többek között- az alábbi rovatokkal bírnak, melyek felölelik életünk szinte valamennyi területét: Egyházak és történelem; Egyházak és társadalom; Egyházak és kultúra; Ünnepek – Alkalmak; Egyházak, teológiák, hitvallások; Könyvismertető.

A szép kiállítású kiadvány tipográfiai munkálatait szinte a kezdetektől Keglovics János végzi, a nyomdai megjelenés a miskolci Tipo-Top Nyomda munkája.

Köszönjük, hogy a Szemle hasábjain is hírt adhattunk egy újabb Nekézsennyel kapcsolatos könyv megjelenéséről.