A PÁLYÁZAT LEGFONTOSABB ADATAI:


A pályázat neve: A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével
A pályázat azonosító száma: TOP-1.4.1-15-BO1-2016-00009
A pontos támogatási összeg: 138. 439. 135 Ft
A projekt megvalósításának tervezett határideje: 2021-01-15
Támogatási intenzitás: 100%
PÁLYÁZATI KÖZLEMÉNY:


Záró Sajtóközlemény

Az óvodai ellátás fejlesztése Nekézseny községben

2020/ október/ 29

Nekézseny Községben, a „TOP-1.4.1-15-BO1-2016-00009” azonosító számú projekt keretében – egy új óvoda épület létrehozásával, valamint korszerű berendezésekkel történő felszerelésével – megvalósul az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének fejlesztése. Az Európai Unió, a Széchenyi 2020 programon keresztül 72,04 millió forint értékű vissza nem térítendő pályázati támogatást biztosított erre a célra, mely keretében megvalósul az óvodás korú gyermekek részére történő kimagasló gondoskodás, a gyermekek egyéni autonómiáját elfogadó és integrációját minden eszközzel elősegítő, humanizált, akadálymentes környezet kialakítása és működtetése révén.

A fejlesztés helyszíne Nekézseny, Zrínyi Miklós u. 6.  A településen működő Napraforgó Óvoda épülete, az épület belső és külső állaga, omladozó, málladó falai, statikai állapota végett használatra alkalmatlan volt. A TOP-1.4.1-15 sz. pályázati felhíváson belül elnyert, TOP-1.4.1-15-BO1-2016-00009 azonosító számú, „Az óvodai ellátás fejlesztése Nekézseny községben” c. pályázat keretén belül lehetőség nyílt arra, hogy az óvodai szolgáltatás egy új, épületben kapjon helyet.

Az új épület energiafelhasználásának csökkentése érdekében, egyrészt megújuló energiaforrások, napelemek kerültek elhelyezésre a tetőn, másrészt kimagasló hőszigetelést kapott az épület homlokzata, tető és födémszerkezete. Ezen kívül megvalósult az udvar rendezése és az akadálymentes környezet kialakítása is. Az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően egészséges, motiváló környezetet teremtettek az óvodás korú gyermekek számára.

Annak érdekében, hogy az önkormányzat korszerű eszközökkel felszerelt épületben üzemeltesse intézményeit és megteremtsenek egy hatékony nevelési környezet, a projekt terhére új óvodai eszközök, bútorok beszerzése is megvalósult. A befogadókészséggel összhangban beszerzésre került 25 db fektető, magasítóval, 1 fektetőtartó és egy ágyneműtartó szekrény, valamint 5 db öltözőszerény, egy komplett csoportszobabútor, egy sarokelem és 2 db bögretartó polc a fürdőszobába.

A fejlesztés eredményeként újonnan létrehozott, 3-6 éves gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma: 25. A projektnek köszönhetően biztosított egyrészt a nevelés-oktatás minőségében meglévő területi különbségek csökkentése, a munkavállalói mobilitás támogatása, a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése, másrészt jelentősen csökkent az ingatlan üzemeltetési költsége, javult a már meglévő szolgáltatás minősége.

További információ kérhető:

Image Moment Nonprofit Kft.

Telefon: +36/20-458-5246

elektronikus postacím: munkacsi.norbert@gmail.com

 

Megszakítás