Üzent a szülőföld – a magyar kultúra napján

Üzent a szülőföld – a magyar kultúra napján

A Balogh Béni (1922–2000), Nekézseny szülötte, a magyar rege- és mondavilág írója című könyv bemutatójára került sor január 22-én, a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ünnepi programján. Elsőként az író műveiből összeállított, Seres Ildikó Jászai Mari-díjas színművész, drámapedagógus által rendezett Vadócok a Bükkben és a könyvtárban című műsort nézhették meg az érdeklődők, melyet a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium drámatagozatos tanulói adtak elő.

Ezután került sor a könyv bemutatására Venyigéné Makrányi Margit, ny. könyvtárigazgató, a kötet lektora és egyik szerzője, Bánfalvi Lászlóné közreműködésével.

A kivetített képek, az idézett Balogh Béni írások és a munkásságát méltató szemelvények egy olyan írót idéztek meg, aki elkötelezetten munkálkodott a gazdag magyar rege-és mondakincs megőrzésén, amellett, hogy pedagógusként és könyvtárosként is, a gyermekek olvasóvá nevelését tekintette egyik legfontosabb feladatának.

Köszönet minden kedves vendégnek, aki megtisztelte érdeklődésével nemcsak az író emlékét, hanem szeretett szülőfaluját, Nekézsenyt is.  

A könyvbemutatón készült képeket Bánfalvi László készítette.

 

További képekért kattintson IDE.

 

BLnéZs