Egy falu gazdagsága

Egy falu gazdagsága

Mindig nagy öröm és megtiszteltetés, ha a falunk kulturális életének gazdagodásáról számolhatunk be. Ilyen egy-egy jól sikerült rendezvény, múzeumunk, a Hagyományok Háza egy-egy új gyűjteményegységgel való bővítése, vagy egy új könyv megjelenése.

A sors kegye, hogy az elmúlt hónapokban mindebben részünk  lehetett, s beérett a sokszor hónapokig tartó  tervező, előkészítő munka gyümölcse. Igyekeztünk mindenről hírt adni, amiről úgy véltük, öröme lehet benne közösségünknek.

Egy minapi posztban falunk monográfusa, Bánfalvi László új könyvét mutattuk be, most pedig szíves figyelmükbe ajánljuk azt a Magyar Imre által közreadott és a Nekézsenyi Hagyományőrző Pávakör facebook oldalán megosztott videót – köszönet érte -, mely a Hagyományok Házában az  Igó István Emlékterem felavatásakor készült.

Egy különleges kép, melyen az emléktábla felavatásakor Igó Lenke karnagy, Igó István lánya és Uj-Tózsa Csabáné polgármester látható, de a falon lévő tablók mindegyikén jelen van Igó István, a Nekézsenyi Általános Iskola igazgatója is

A rendezvényről, az ebből az alkalomból megjelent könyvről honlapunkon beszámoltunk:

http://www.nekezsenykozseg.hu/2019/09/03/emlekterem-es-emlekkonyv-igo-istvan-tiszteletere/

Az Igó István Emlékterem Igó Lenke jóvoltából folyamatosan bővül.

Itt jegyezzük meg, hogy a fenntartó Önkormányzat döntése alapján tavaszra megújul a Hagyományok Háza és érdekes kiállításokkal, bemutatókkal várja majd a látogatókat. Az ott folyó munkálatokról rendszeresen beszámolunk.

Bánfalvi Lászlóné

Íme a jelzett videofelvétel:

https://www.youtube.com/watch?v=KAYNkJGgwd8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2ASq9bL8e-OuDZddhaaEM0h9rFI0h9AWy-aTxV53hVatw-qyT4IR7r2Fo