Hamarosan Nekézsenyben újra pattog a labda, rezeg a háló Hajrá Nekézseny!

Hamarosan Nekézsenyben újra pattog a labda, rezeg a háló Hajrá Nekézseny!

Napok óta a Nekézsenyi Sportpályán és a valamikori Sportklub- Öltöző- épületében munkálatok folynak, s látszik, hogy „valami készül”.

Erről kérdeztem a nekézsenyi Tóth András labdarúgót, a Bélkő Sport Egyesület fiatal játékosát, aki lokálpatriótaként mindig elkötelezett híve volt a nekézsenyi futballnak, mely hét évvel ezelőtt szűnt meg a faluban. Egyre jobban lelkesítette a gondolat, hogy mihelyt alkalom adódik rá, újra kell gondolni a nagy múltú nekézsenyi labdarúgás jövőjét, s hogy  miként kerülhet vissza Nekézseny a magyar futballtérképre.

Tóth András

Erre Bélapátfalvával közös fúzióban adódott lehetőség, mivel ott megyei szinten jó utánpótlásképzés működik. Egyeztetve a bélapátfalvai vezetőséggel a legkézenfekvőbb megoldásnak az U19-es csapat indítása bizonyult. Erre  2018 decemberében került sor.

Következő lépés a Nekézsenyi Önkormányzat megkeresése volt, ahol a Képviselő-testület az ötletet jónak és támogatandónak ítélte.

Ezután elindulhatott a projekt, megnyitva az utat nemcsak a nekézsenyi, hanem a környékbeli fiatalok előtt is. A játékos létszám esetleges csökkenése esetén a Bélapátfalvai Sport Közhasznú Egyesület is besegít, játékosok biztosításával.

Felhívást tettek közzé a leendő labdarúgók toborzására, majd júliusban megkezdődtek a megkeresések, elindultak az átigazolások.

25 fővel indul az U19-es csapat, az edző Tóth András lesz.

Az Önkormányzat rendbe tette a pályát és az öltözőt, s további támogatásáról biztosította a lelkes edzőt és a fiatal játékosokat.

A csapat neve:

Bélkő SE – Nekézseny U19.

Az első bajnoki mérkőzésre 2019.09.08-án 13:00-kor kerül sor itthon Nekézsenyben a Kiskörei LSE ellen, ahová várják a futball régi és mai szurkolóit.

Támogassuk a fiatalokat céljaik elérésében!

Köszönöm az információt és a képeket Tóth Andrásnak, akinek ezúton is jó munkát, kitartást kívánunk.

Bánfalvi Lászlóné